2010. június 27., vasárnap

bundás hús

Amint ígértem!
A tésztasaláta mellé gyakran készített burgonyás bundás hús.
Csirkemellet vagy pulykamellet felszeletelünk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A burgonyás massza hozzávalói:  3 db. tojás
                                            3 evőkanál liszt
                                            3 evőkanál tejföl
                                            3 db. kisebb nyers burgonya
                                            1 kis fej hagyma
                                            2 gerezd fokhagyma
                                            só, bors, petrezselyem
A tojásokat felverjük, beletesszük a sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, lisztet, tejfölt, hagymát, fokhagymát.Jól kikeverjük, majd nagy lyukú reszelőn belereszeljük a nyers burgonyát.Összekeverjük.
Kb. 70-80 dkg husihoz elég ennyi massza.
Olajat forrósítunk, a hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába forgatjuk és sütjük.

Ha már unod a rántott húst és a panírozást...egyszerű és különleges!

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails