2010. június 1., kedd

sós rúd

Baráti összejövetelek kedvence!
A tészta hozzávalói: kb. 70 dkg liszt
                               1 tojás sárgája
                               2 kocka margarin, tehát 50 dkg
                               1 kis doboz tejföl
                               só
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.
Pihentetés után kinyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjével - bevallom, én ezt gyakran nem teszem, mert a tészta összegyúrásánál elfelejtem szétválasztani a tojást, így az egész a tésztába kerül.A különbség csak annyi, hogy a megsült rudak teteje nem lesz szép fényes.
Reszelt sajtot szórunk rá. Ízlés szerint szórhatunk még a tetejére szezám- vagy köménymagot.
Derelyevágóval rudakat vágunk, sütőpapíros tepsibe tesszük és sütjük.
Nálunk a sajtos-szezámmagos a nyerő!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Az kimaradt, hogy hányfokon, meddig kell sütni a sütit. Leírod légyszives?

marcsis írta...

Szia!
180 fokon, kb 20 perc, de azért figyeld, ha aranysárga színű és teljesen ráolvadt a sajt akkor jó.
Jó sütögetést!

Related Posts with Thumbnails