2010. augusztus 13., péntek

kinder szelet

A helyi újság gasztro mellékletében találtam rá a receptre.Az újságban egyébként megtalálhatóak Limara pékségének levendulás finomságai.Már "dolgozom" rajta, hogy konyhánkat betöltse a levendulás fonatok illata.
Na de kinder szelet!
Melyik gyerek nem szereti a boltban kapható pingvines tejszeletet?
Az én lányaimnak mindennapi eledele lenne-ha hagynám.
Az újságból kinézett süti elkészítése és megpuhulása után körbeültük az asztalt, kóstoltunk, majd szavaztunk. Nem akarok választási csalásokba keveredni, pontos eredmény nem tudok mondani, megoszlottak a vélemények a "hasonlít-e a bolti tejszeletre" kérdésben. Viszont az nem kérdés, hogy finom! Nagyon!
A tésztához
15 dkg porcukrot,
  5  dkg vajat,
  2 evőkanál kakaóport,
  2 tojást,
  2 evőkanál mézet gőz fölött összedolgozunk.
Hozzákeverünk
35 dkg lisztet és
  1 kiskanál szódabikarbónát.
Amikor kihült a massza két egyforma lapot sütünk belőle a vajazott-lisztezett tepsi hátulján.
A krémhez
2 csomag főzős vaníliás pudingport,
3 dl tejfölt,
3 evőkanál lisztet simára keverünk
4 dl tejjel, és sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, hozzákeverünk
20 dkg vajból és
20 dkg porcukorból kikevert krémet.
A masszát a kihült két lap közé töltjük.A tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk, vagy csokimázzal bevonjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk. Egy napig puhulni hagyjuk.


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails