2011. április 8., péntek

cseh krémes

Ünnepek alkalmával szoktam készíteni. Ilyenkor többféle süti kerül az asztalra és tudok olyat is sütni, ami másnapra puhul meg. Igen, ez a süti nagyon finom, csak egy hátránya van, egy napig kell rá várni. Ezt pedig Zsófi lánykám nem bírja kivárni, csak abban az esetben, ha addig ehet másmilyen sütit.
Cseh krémes:
Három tésztalapból áll, egy piskótalap és kettő kakaóslap.
A piskótalapot 4- 5 tojásból készítsük, a receptet már korábban leírtam ITT !!!!!
A kakaós lapok hozzávalói:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
1 tojás
fél csomag sütőpor
3 evőkanál tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétfelé osztjuk, lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsi hátulján megsütjük. 
Amíg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet:
7 dl tejben 7 kanál grízt és 1 csomag vaníliás cukrot sűrűre főzünk, hűlni hagyjuk.
Habosra keverünk 20 dkg margarint és 20 dkg porcukrot, majd jól kikeverjük a kihűlt "tejbegrízzel".
Ha a lapok is kihűltek összeállítjuk a sütit:
Alulra kakaós lap - krém - piskótalap - ismét krém - kakaós lap kerül a tetejére.
A kakaós lapokkal óvatosan bánjunk, mert könnyen törnek!
Már csak egy napot kell várni és szeletelhetjük, ehetjük!


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails