2011. június 30., csütörtök

Temesvári ragu

A receptet Ágnes gasztroblogján  láttam, igazi rapidvacsi, vagy rapidebéd.
Tudtam, hogy sikert fog aratni, hiszen kicsit "palócleveses", ami, mint tudjuk finom.
Igazából Ági mindent leírt részletesen, nem változtattam a recepten semmit, csak muszáj ide is leírnom, mert családi kedvenc lett belőle.
Tehát:
1-2 fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, kevés olajon megfonnyasztjuk, pirospaprikát szórunk bele, kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a megtisztított, kockára vágott húst (készülhet csirkéből, pulykából, sertésből), sózzuk, belevágunk egy zöldpaprikát és egy paradicsomot. Amikor majdnem puha a husi, beletesszük a mélyhűtött zöldbabot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha minden megfőtt tejfölös habarással sűrítjük, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Tálalható  rizzsel, tésztával és galuskával. Nálunk az utóbbi lett az aranyérmes.


2 megjegyzés:

Ági írta...

De jó! Tényleg nagyon szeretjük mi is, a csikós tokány mellett ez a másik, amiből sosem hagynak a lányok se maradékot a tényérjukon.
Én meg most elhatároztam, hogy megsütöm az egyszerűbb sütijeidet szépen sorban egymás után. :-))

Ági

marcsis írta...

Tényleg családi kedvenc lett! Köszönjük a receptet!
Csak nem megint sütisütő "tábort" szervezel a lányoknak idén is?!
Marcsi

Related Posts with Thumbnails