2011. július 4., hétfő

gesztenye krémleves juharsziruppal

A gesztenyepürén meghirdetett receptversenyre készítettem el a gesztenye krémlevest.
Már régóta lapul a fiókban ez a recept, valószínűleg erre az alkalomra várt. A családban nagy sikere volt, remélem így lesz a receptversenyen is.

A hozzávalók:
1 db Maroni Fehérarany gesztenyepüré / 250 g.
8 dl Spar tej
1 csomag vaníliás pudingpor / főzős pudingpor
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola
0,5 dl rum
juharszirup a tálaláshoz

A pudingport kikeverjük 1 dl tejjel, a többi tejet feltesszük forralni. Ha forr, még egy deciliternyit lassanként hozzákeverünk a pudinghoz, majd visszaöntjük, szintén lassan a forró tejbe, folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Beletesszük a villával összetört gesztenyepürét, még egy-két percig forraljuk. A tűzről levéve ízesítjük a vaníliás cukorral és ízlés szerint a kristálycukorral. Arra ügyeljünk, hogy a juharszirup még édesít a levesen.
Botmixerrel pürésítjük.
Rumba áztatott mazsolával és juharsziruppal tálaljuk.
Melegen és hidegen egyaránt finom.

További gesztenyés recepteket találtok itt:  http://gesztenyepure.hu/

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails