2011. augusztus 4., csütörtök

juhtúróval töltött gombafejek

Nagyon szeretem a gombát, sajnos a család többi tagja nem rajong érte. Ezért, ha vendégek jönnek, mindig kihasználom az alkalmat és készítek valamit gombából is.
A család pedig megkóstolja és megszereti. A vendégség utáni maradékból a gombafejek tűntek el legelőször.

A hozzávalók:
60 dkg gomba - ízlés szerint lehetnek kisebbek-nagyobbak, én a pici "egyfalatosakat" szeretem
20 dkg juhtúró
10 dkg margarin
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 doboz tejföl - a kisebb kiszerelés, 175 gr., ha minden igaz
só, bors
A gombákat megmossuk.
A tönköket kiszedjük és karikákra vágjuk.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a margarinon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott tönköket, lepirítjuk.
Ha kihűlt összekeverjük a juhtúróval, a finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Betöltjük a gombafejeket a juhtúrós töltelékkel, a tetejére tejfölt teszünk, kivajazott jénaiba vagy tepsibe pakoljuk a gombafejeket és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Nem ismerem ezt a receptet, de én is szeretem a gombát így kifogom próbálni!

Bianka írta...

Nagyon szeretem

Related Posts with Thumbnails