2011. augusztus 5., péntek

kakaós csiga

Nagyon ritkán veszünk péksüteményt. Hihetetlen mennyiség elfogy(na) nálunk, így kedvezőbb - mennyiség és minőség szempontjából is -, ha nekiállok sütni. Ráadásul kakaós csiga téren válogatósak vagyunk, a leveles tésztás változat nem nyerő.
Tehát egy élesztős kakaós csiga recept következik, kakaókrémes töltelékkel.
A leírt adagból kb. 20  darab kisebb méretű kakaós csiga lesz.
Hozzávalók a tésztához:
70 dkg liszt
3 tojás sárgája
1,5 kocka élesztő (75 gramm)
6 dkg vaj
3,5 dl tej
6 dkg kristálycukor
csipet só
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:
A hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál jó minőségű keserű kakaópor
A hozzávalókat habosra keverjük.

Ha megkelt a tésztánk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól 2 cm távolságra, fél órát kelesztjük.
Előmelegített sütőbe sütjük. Amikor már piros a tetejük összekeverünk 1 dl meleg tejet
egy pici cukorral, ezzel meglocsoljuk a tetejét. Még 10 percig kisebb lángon sütjük.
Ízlés szerint porcukrozhatjuk a tetejét.


3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szépséges lett

Éva írta...

Nagyon guszta lett!

Katucikonyha, írta...

De jó kis szaftosnak tűnik!

Related Posts with Thumbnails