2011. szeptember 25., vasárnap

borzselés bonbon

Első bonbon készítésem után Erinacea Praliné Paradicsom blogján játékot hirdetett. Így ismét nekiálltam, még mindig profi eszközök nélkül, viszont profi lelkesedéssel.
Úgy gondoltam, mivel nincs bonbon formám, se szilikon, se polikarbonát, golyókat fogok gyártani. A játék lényege, hogy hozzávalója révén kapcsolódjon a szürethez.
A mazsolát nem igazán szeretjük, így maradtam a bornál, mint hozzávaló.
Így lett a végeredmény trüffel krémes borzselés bonbon. Természetesen a trüffel krémbe is tettem egy kis bort, egész pontosan tokaji aszút.

Kezdjük a trüffel krémmel:
A hozzávalók:
200 ml tejszín
250 gr. jó minőségű csokoládé
A tejszínt folyamatosan kevergetve, lassú tűzön felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a csokoládét, addig kevergetjük, amíg fel nem olvad. Fél deciliter tokaji aszúval - vagy más minőségi borral - ízesítjük, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Pihentetés után jól kikeverjük.
-Nekem kicsit lágy lett így a krém, de egy kevés darált kekszet kevertem a krémhez. A darált keksz helyett gondoltam darált mogyoróra vagy pisztáciára is, de az nem volt itthon! :( -
A krémből golyókat formázunk, hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a borzselét.
2 dl bort - én szintén Tokaji aszút - 1 csomag zselatinnal felforralunk, levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd belemártogatjuk a trüffel golyókat. Hűtőbe tesszük, a mártogatást kétszer-háromszor megismételjük. A zselét kicsit melegítjük, ha megdermed.
A zseléréteg után a csokiréteg következik. Olvasztott csokoládéba mártjuk a borzselés trüffeleket.
Hagyjuk a csokoládét megdermedni, ezután már fogyasztható is a bonbonunk!






4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néznek, 1-2 db-ot letudnék most nyelni!

Praliné Zsuzsi írta...

Szuper lett!!!

Petra írta...

Szuperek lettek, és a töltelék is nagyon finom lehet. .)))

trollanyu írta...

Nagyon szépek és a trüffel krém isteni lehet:)

Related Posts with Thumbnails