2011. szeptember 6., kedd

sajtos fasírt

Azt hiszem sokunknak nem kedvence a panírozás. Legalábbis nekem nem! Emlékszem, "amikor én még kislány voltam" anyukámnak sokat segítettem panírozni. Akkor még szórakoztató volt. Már alig vártam, hogy a lányaimat is bevonhassam a "játékba", hisz ők szeretnek a konyhában segédkezni, elgondolásom szerint pedig nekem egyszerűbb lesz a panírozási folyamat. Persze a gyakorlatban nem így működik, mert mindig több időbe telik, a takarításról pedig ne is beszéljünk....
De egy jó rántott husiért, rántott sajtért mindent megteszek!
A sajtos fasírtért szintén!
A panírozással és takarítással együtt sem vesz sok időt igénybe!
A sajtos fasírt hozzávalói:
50 dkg darált hús
30 dkg trappista sajt
só, bors
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
a sütéshez olaj
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Fasírtokat formázunk, majd bepanírozzuk.
Bő, forró olajban kisütjük.
Párolt rizzsel, sült krumplival és tartármártással tálaljuk.






4 megjegyzés:

Csongi írta...

Elkészítettem, a család egyik kedvence lett, köszi a receptet!

marcsis írta...

Csongi! De jó, örülök, hogy ízlett!

Névtelen írta...

Szia!
Érdeklődnék, hogy sütés közben a sajt nem "folyik" ki az olajba belőle.
Köszi a választ: Marcsi

marcsis írta...

Szia!
Nem folyik ki a sajt, pedig csak egyszer panírozom!
Marcsi

Related Posts with Thumbnails