2011. szeptember 20., kedd

zabpelyhes keksz

Nagylányom szeptemberben kezdte az iskolát. Mivel délután négyig az iskolapadot vagy a tornaterem padlóját koptatja a menzán eszik. Itthon pedig beszámol gasztronómiai élményeiről, a negatív élményekről is.
Menza menü kiegészítőként mindig visz itthonról gyümölcsöt, péksütit, kekszet, mikor mit.
Természetesen megpróbálom mindig házi sütésű dolgokkal meglepni. Mint például ezzel a zabpelyhes keksszel.
Habár ma délután a kedves fogorvos nénink elbizonytalanított, a keksz károsabb a fogaknak, mint a csoki kijelentésével. Nem is tudom mikor sütök ismét kekszet, pedig finom!

A hozzávalók:
15 dkg margarin
fél csomag sütőpor
10 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
10 dkg zabpehely
tetszés szerinti ízesítőanyag: kókuszreszelék, csokidarab, aszalt gyümölcsök, különböző magok
A margarint felolvasztjuk.
A lisztet, cukrot, zabpelyhet, sütőport összekeverjük, majd belekeverjük az olvasztott margarint és a tetszőleges ízesítőket. Kb. 15-20 percig sütjük.
Kerek és lapos, kekszformákat gyúrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A képen egyszerű, csupán kókuszreszelékes keksz látható!


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails