Szeretem és a család is szereti a csőben sülteket.
Könnyen elkészíthető, sokféleképpen variálható.
A hús lehet karaj csont nélkül, csirkemell vagy pulykamell.
A zöldség rá karfiol, brokkoli vagy zöldbab. Ja és majdnem elfelejtettem spárgaszezonban spárga.
A hozzávalók:
6-8 szelet karaj -vagy ízlés szerint csirke-, pulykamell
40 dkg zöldbab
kevés olivaolaj a sütéshez
grillfűszer
só
15 dkg reszelt sajt
A besamelmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4-5 dl tej
só
szerecsendió
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel bedörzsöljük, rövid ideig pihentetjük.
A zöldbabot -vagy az ízlés szerinti zöldséget- sós vízben megfőzzük.
Elkészítjük a besamelmártást: a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk, majd apránként felöntjük a megmelegített tejjel. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk.
A húst kevés olívaolajon , vagy grilllsütőn, rostlapon megsütjük.
A hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a zöldséget, bevonjuk besamelmártással, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, sütőbe tesszük, addig amíg ráolvad, megpirul a tetején a sajt.
Tálalhatjuk párolt rizzsel, hasábburgonyával, burgonyapürével.
Még a köret is ízlés szerint variálható! :)