2012. március 28., szerda

vaníliás-almás szelet

A lányaimat is megfertőzöm a sütés-főzés mániámmal. A kisebbikem valamelyik nap azzal fogadott, hogy Ő kinézett egy finom sütit, olyat süssünk. Meggyőzött, a süti már készült is.
Valamelyik receptes újságban volt egy Dr Oetker-es melléklet, a recept innen való. Csak a krém mennyiségén változtattam, nálunk dupla adag krém került a tésztára.
A végeredmény remek lett, gyakran fogjuk sütni.
Hozzávalók a tésztához:
5 dkg margarin
2 dl tej
1 tasak instant élesztő
40 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
3 tojás sárgája
A tejet felmelegítjük, megolvasztjuk benne a margarint.
A lisztet elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejes margarint is, alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk.
Amíg kel a tészta megpucolunk 1 kg almát, 4 részre vágjuk, majd kb. fél centis hasábokra szeleteljük.
Elkészítjük a krémet: 2 tasak pudingport 6 dl tejben megfőzünk. Ízlés szerint cukrozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rátesszük a pudingot, majd az almaszeleteket pikkelyszerűen elrendezzük a puding tetején.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha majdnem kész kivesszük a sütőből.
A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük 10 dkg porcukor és 1 mokkáskanálnyi fahéj keverékével.
Habzsák segítségével díszítjük a süti tetejét, majd kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe.





0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails