2012. április 12., csütörtök

húsvéti töltött kalács-Limarától

A húsvéti napokat kivételesen itthon töltöttük. Szinte minden évben elutazunk, most ez nem jött össze. Így ha már itthon maradtunk, legalább együnk nagyokat, sütni-főzni kellett.
Hidegtálat -is- készítettem, franciasalátával, kaszinótojással és sonkatekerccsel.
Erről csak képet mutatok, ígérem lesz recept is! A lényeg a nyuszi rajta, amit az én nyuszikáimnak készítettem, retek fülekkel, sonkatekercs krém farkincával.


És akkor jöjjön a húsvéti töltött kalács, amit a neve ellenére nem csak húsvétkor fogok sütni, mert nagyon finom!
Mivel tudtam, hogy itthon töltjük az ünnepeket, hetekkel ezelőtt kitaláltam, hogy cipóban sült sonka lesz. Ha cipó, akkor természetesen egyből Limara blogján kezdtem kutakodni, meg is találtam a cipóban sült csülköt. Épp nekiálltam volna, amikor is új recept jelent meg a blogon. A  húsvéti töltött kalács. Fantasztikusan nézett ki, így változott a terv. Dagasztottam, sütöttem, csak épp kalóriaszegényebb változatban. Kolbász készlethiány miatt nem került a kalácsba, de így is nagy sikert aratott!
A receptet megtaláljátok Limara blogján ITT!!!! 




1 megjegyzés:

trollanyu írta...

Gyönyörű lett a hidegtálad is, meg a kalácsod is:)A tojás nyuszik csúcsok:)

Related Posts with Thumbnails