2012. augusztus 14., kedd

Palermó szelet avagy blogkóstoló 4.

Nem szándékosan, de nyári szünet van a blogon. Egyszerűen nincs idő rá, vagyis inkább a családdal, gyerekekkel töltöm minden szabad percét a nyárnak.
A vakációt megszakítom a blogkóstoló negyedik fordulója alkalmából. A házigazda Chef Viki és az Ő Házias konyhája.
Ebben a fordulóban Kata blogjáról kellett választanom. Nagyon nehéz dolgom volt és biztosan nem a kiválasztott süti az egyetlen, ami elkészül a blogról. Rengeteg finomságot találtam és találhat ott mindenki!
Kata konyhája nyomán a Palermo szelet készült el az én konyhámban. Igazi nagymama süteménye, a család kedvence lett. Habár a nagymamának nem jutott, mire ideért a süti elfogyott. :)
Íme a recept!
Hozzávalók a tésztához:
6 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg vaj
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5-6 evőkanál tej
A krémhez:
20 dkg dió és mogyoró vegyesen
3 evőkanál cukor
kevés tej
baracklekvár
A tetejére:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor-habár ez nálam kevesebb volt

Tészta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal, belekeverjük a sütőporos lisztet és a tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majdnem készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a diót és a mogyorót kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk.
A tejben feloldjuk a cukrot, összekeverjük a darált dióval és mogyoróval.
A majdnem készre sült tésztát megkenjük baracklekvárral, eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Visszatesszük a sütőbe, készre sütjük.
Díszíthetjük a tetejét csokireszelékkel, én ezt nem tettem, annyira szép színe lett a tojáshabnak!

A "szabvány" méretű sütis tepsim nem volt elérhető, egy mérettel kisebb tepsibe sütöttem, így jó magas lett. És nagyon finom!





Related Posts with Thumbnails