2013. december 20., péntek

hókifli

Gyermekkorom egyik kedvenc sütije. Anyukám rengeteget sütött, még akkor is ha épp nem volt karácsony.
Aztán valahogy elfelejtődött, se anyu, se én nem sütöttünk.
Az ovis karácsonyi ünnepségnek köszönhetően újra asztalra került, ugyanis Zsófi lánykám azzal jött haza, hogy az ovis ikertársai nagyon finom sütit hoztak, süssek neki olyat.
Végig lelkes segítségem volt, nyújtott-kiszúrt-töltött-nyomkodott. Valószínűleg ezért is lett olyan finom, mintha anyu készítette volna!

Hozzávalók:
25 dkg zsír vagy margarin
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
csipet só
5 dkg porcukor
50 dkg liszt

A töltelék lehet ízlés szerint lekvár, mák, dió...
Mák és dió töltelékhez leírás a bejgli receptnél található ITT!

A zsírt-margarint habosra keverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk (kb. 3-5 mm), 5-7 cm-es köröket szaggatunk, megtöltjük, kettéhajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.






0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails