2013. június 24., hétfő

gesztenyés kocka

Egy "csöppnyi" kihagyás után végre újra itt. Igyekszem ismét belevetni magam a blogolás csodás világába.
Mivel is kezdetném, mint egy családi kedvenccel. Mutatós, finom, krémes és gesztenyés. Ami pedig gesztenyés az csak jó lehet!
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál tej
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
10 dkg margarin
A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd a lisztet, a sütőport és a kakaóport, tejet.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a kakaós keverékbe.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőbe készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A hozzávalók:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 dl tej
20-25 dkg porcukor
2 csomag / 50 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin
ízlés szerint rum vagy rumaroma
A pudingport a tejben sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a gesztenyemasszát, egy keveset hagyjunk a süti tetejére díszítésnek. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot, az egészet habosra keverjük, egy kevés rummal vagy rumaromával ízesíthetjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük.
5 dl tejszínt habfixálóval kemény habbá verünk, a gesztenyés krém tetejére kenjük.
Ráreszeljük a maradék gesztenyepürét.
Hűtőbe állni hagyjuk egy-két órát, szeleteljük és már ehetjük is jóízűen! :)







1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ezt a gesztenyés kockát mi is nagyon szeretjük.
Most is szép, mutatós lett a süteményed!

Related Posts with Thumbnails