2011. augusztus 14., vasárnap

mese almás

Illéskrisz konyhája kedves játékot hirdetett Anyukám féltve őrzött receptje címmel...
Nekem is vannak féltve őrzött receptjeim, remélem sok receptem lesz is még anyukámtól.
A legkedvesebb, ami  még nagymamám, anyukám anyukája receptje, a mese almás.
Ezzel a recepttel indítottam a blogom, a legkedvesebbel.
Így szólt az első bejegyzésem:

Mesés almás pite - igazi nagymama féle.,
Az eredeti recept megsárgult lapjait féltve őrzöm!



Hozzávalók : 50 dkg liszt
                   1 csomag sütőpor
                   pici só
                  20 dkg kristálycukor
                   1 egész tojás
                  15 dkg zsír / az eredeti recept szerint, de én margarint használok
                   2 dl tejföl
Ezeket jól összegyúrom, két részre osztom. A tészta egyik felét kinyújtom, kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem. A meghámozott, lereszelt alma levét kinyomkodom.Az alma levét a lányaimmal megitatom, az almát a pici búzadarával megszórt tésztára halmozom. Megszórom fahéjjal, vaníliás cukorral.A tészta másik felét is kinyújtom, a tetejére teszem. Villával megszurkálom, 180 fokon sütöm.
Íme, a végeredmény:


5 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Köszönöm, hogy neveztél! Ez egy nagyon finom almás süti!!!

Éva írta...

Nagyon guszta, igen finom lehet!

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Én is ilyen jó sok almával szeretem. Próbáld ki zsírral a tésztáját, meglátod sokkal finomabb lesz.:)

Vicuska írta...

Így szeretem, jó sok almával!

marcsis írta...

Köszönöm a dicséreteket mindenkinek!
Gizi! Anyukám pont ugyanezt szokta mondani, a nagyi annak idején zsírral sütötte és úgy sokkal finomabb! Kipróbálom!

Related Posts with Thumbnails