2011. augusztus 21., vasárnap

sajtos-tejszínes csirkemell

- ami készülhet pulykamellből is.
Ez a recept eredetileg úgy szólt, hogy a felszeletelt, kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd panírozzuk, lisztbe-tojásba-reszelt sajtba. Kivajazott tepsibe tesszük a szeleteket, tejszínnel meglocsoljuk,  a tetejére teszünk még reszelt sajtot, kicsit állni hagyjuk, készre sütjük.
Így sem bonyolult, de néha időhiányban szenvedtem és leegyszerűsítettem a dolgot. Most már csak a leegyszerűsített változatot készítem. Az előkészületek változatlanok, tehát felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a húst. A panírozás kimarad, egyszerűen kivajazunk egy tepsit, megszórjuk reszelt sajttal, ráfektetjük a hússzeleteket, meglocsoljuk tejszínnel, a tetejét szintén megszórjuk reszelt sajttal. 20 percet állni hagyjuk, majd megsütjük.
Nagyon gyorsan kész van és nagyon finom!



1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, és valóban gyorsan elkészül! Ami lényeg igen finom lehet!

Related Posts with Thumbnails