2011. augusztus 19., péntek

almás-fahéjas palacsintabatyu

A lányaim nagyon szeretik a palacsintát, "ipari" mennyiség elfogy nálunk. Mi, szülők már kicsit unjuk, ezért megpróbálom változatossá tenni a tölteléket és a formát.
Legutóbb palacsintabatyuk készültek.
A palacsinta tésztájának bekeverésével kellene kezdeni, de sajnos a hozzávalókat sosem mérem.
Viszont remek palacsintareceptet találtam Flower receptes ládikájában. (Zárójelben megjegyzem játék is van az oldalon :) )
Visszatérve a palacsintabatyura:
Süssünk kb. 15 darab palacsintát, majd készítsük el a tölteléket.
A töltelék hozzávalói:
5 darab alma
15 dkg kristálycukor
2 dkg margarin
egy kávéskanál őrölt fahéj
narancshéj
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Az almát a margarinon megpároljuk, belekeverjük a cukrot és a fahéjat. Ha elkészült betöltjük a palacsintákat, a közepére másfél-két evőkanál tölteléket teszünk, batyuként összefogjuk, narancshéj csíkokkal összekötjük.
Kivajazott tepsibe rakjuk és 10 perc alatt átsütjük.



2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Kívánatos tálalás!!!

Éva írta...

Nagyon gusztusosak lettek ilyen különleges tálalással!

Related Posts with Thumbnails