2011. július 4., hétfő

gesztenyés kosárka

gesztenye krémleves  mellet még egy desszert receptet is küldtem a gesztenyepürén meghirdetett receptversenyre. Kedvenceim a gesztenyés sütik, úgyhogy nehéz volt a választás. Végül a gesztenyés kosárkára esett a választás:

Hozzávalók:
1 db. Maroni Fehérarany gesztenyepüré / 250 g.
2 darab tojás
5 dkg margarin
3 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg Spar erdei vegyes gyümölcs lekvár
10 dkg étcsokoládé

A gesztenyemasszát habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a langyosra melegített margarint és a lisztet.
Kivajazott, kilisztezett linzer kosárka formába nyomjuk habzsák segítségével, előmelegített sütőbe készre sütjük. Ahogy kivesszük a sütőből, még melegen kiskanál segítségével benyomjuk a közepét.
Ha kihűlt egyenként olvasztott csokoládéba mártjuk az alját, hűtőben hagyjuk rádermedni.
Tálaláskor a kialakított mélyedésekbe lekvárt töltünk.

További gesztenyés recepteket találtok itt: http://gesztenyepure.hu/

2 megjegyzés:

Ági meg az angyalai írta...

Ne nevess ki, de hogy néz ki az a linzerkosárka? Az a fém mini pite forma vagy mi?
Azonnal nekiállnék de itt elakadtam.. HELP!

Ági

marcsis írta...

Igen, a fém formák. Anyukám régen mindig linzertésztával+diós habbal töltötte meg.
Marcsi

Related Posts with Thumbnails