Azért a Rákóczi-túrós így is elfogyott, Pannánk pedig túró rudit evett...
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
A lisztet a margarinnal morzsoljuk össze, gyorsan dolgozzunk, azért, hogy a zsiradék ne olvadjon meg. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, fél-egy órát pihentetjük.
Pihentetés után lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, megszurkáljuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk arra, hogy a tészta ne piruljon meg.
Ha kihült rákenjük a túrótölteléket.
A túrótöltelék hozzávalói:
50 dkg túró
2 tojás sárgája
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
mazsola
1-2 evőkanál búzadara
A hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint teszünk bele mazsolát és reszelt citromhéjat.
A túrótölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, majd 150 fokos sütőben sütjük, addig, amíg a töltelék megszilárdul.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 dkg kristálycukorral. Habzsákba töltjük, párhuzamos csíkokat nyomunk a túrótöltelékre, 130 fokos sütőbe tesszük. A sütő gőzmentes legyen, kicsit hagyjuk nyitva az ajtaját. Megszárítjuk a tojáshabot.
A tojáshab csíkok közé baracklekvárt fecskendezünk.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
6 megjegyzés:
Ó de nagyon guszta ez a túrós ! Nagyon nagyon szeretem! hasonló módon csináltam régebben én is a sütemény tetejét ! Nagyon finom lehetett!
Még sosem sütöttem ilyet otthon sem, ahol volt túró bőven:) Nagyon szép lett a tiéd, szerintem nálunk is simán elfogyna:)
Nagyon mutatós, kívánatos lett a sütid!
Én ilyet még soha nem sütöttem, pedig mindenféle túrósat szeretünk, de ez valahogy kimaradt.
Egyszer megpróbálom én is.
Szépséges! :)))
Szép bizony, én szeretem!!!
Köszönöm mindenkinek!
Aki még nem próbálta, Trollanyu és Marisz, érdemes nekilátni!
Megjegyzés küldése