Már meg sem tudom mondani mióta áll készenlétben ez a recept. Nagyon régóta tervezem a madeleine sütést, ugyanis sosem ettem még, pedig jártam már Párizsban is. Szégyenszemre ez kimaradt.
Gyűjtöttem többféle receptet, egy újságban aztán megláttam Édesem receptjét, a kókuszos madeleine-t. Már akkor arra gondoltam, ez variálható, akár diós, kakaós, bármilyen ízesítéssel is kipróbálhatnám.
Erre jött Adél játéka, "leporoltam" a receptet, kihagytam belőle a sót, a vaníliakivonat helyett vaníliáscukor, a kókuszreszelék helyett darált mandula került a tésztába.
Végre elkészítettem első madeleine-eimet - mandulás változatban.
A hozzávalók:
1 darab tojás
1 darab tojásfehérje
1 tasak vaníliás cukor
3,5 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
5 dkg porcukor
8,5 dkgolvasztott margarin
2,5 dkg darált mandula
1 citrom reszelt héja
A tojást, tojásfehérjét, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot habosra keverjük. Majd a többi hozzávalót, a lisztet, porcukrot, a szobahőmérsékletűre hűtött olvasztott margarint, a mandulát és a citrom héját is beletesszük, alaposan összekeverjük. Minimum egy órát, maximum egy napot hűtőben pihentetjük.
Kivajazott madeleine formába adagoljuk a tésztát, 190 fokos sütőben, kb. 9 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélei aranybarnára sültek.
Ebből az adagból kb 20 darab lesz, tapasztalatom szerint igen kevés :)
Nyugodtan növelhetjük az arányokat!
Itthon lesz még madeleine sütés, az biztos! És kedves Párizs, szeretném megkóstolni mielőbb Nálad is! Je t'aime!
2011. december 5., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon finom édesség lehet guszta! Még nem kóstoltam ehhez hasonlót, de a mandula biztos nagyon jó ízt ad neki!
Nagyon szépen sikerültek! Biztos finomak!
Nem szeretek mandulát pucolni, majd talán jövőre megpróbálom...
Nagyon finom lehet! Guszta lett! :)
Nagyon tetszik, irtó guszta! Elhiszem, h fincsi lehetett :)
Köszönöm itt is a, h elküldted "pályamunkának" :)
Köszönöm mindenkinek, tényleg fincsi...volt :)
Megjegyzés küldése