Szeretem a különleges, megbolondított ízeket, már régóta tervezgetem a narancsos csokitorta elkészítését.
Még régebben PiciJucinál, vagyis az én druszámnál láttam egy csodás tortát csodás krémmel. Illetve nem csak egy csodás tortát, hanem sokat!
Mivel csak egy egyszerű hétvégi tortát szerettem volna, sima piskótát sütöttem, az extrákat kihagytam a PiciJuci féle receptből, a narancsos csokikrémet viszont elkészítettem. Fantasztikus lett!
Narancsos csokitorta:
Kapcsos tortaformába 6-8 tojásból piskótát sütünk, ízlés szerint készülhet sima vagy akár kakaós piskótalap is.
A krém hozzávalói:
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
2 evőkanál jó minőségű kakaópor
2 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 tábla tejcsoki
2 darab narancs
3 dl tejszín
1/2 csomag zselatin fix
A narancsokat alaposan megmossuk, a héjukat lereszeljük, az egyik narancs levét kifacsarjuk. Kb. 1 dl narancslénk lesz.
A lisztet, a kakaóporral, a vaníliás cukorral és a cukorral elkeverjük, beletesszük a tojásokat, majd apránként a narancslevet, csomómentesre keverjük.
A tejet felforraljuk, beleöntjük a lisztes keveréket, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A tűzről levéve beleolvasztunk 1 tábla tejcsokit és belekeverjük a narancsok lereszelt héját. Hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverünk fél csomag zselatin fixet. Összedolgozzuk a kihűlt krémmel.
A torta betöltése előtt a krémet fél-egy órára hűtőbe tesszük.
A piskótalapokat betöltjük, a tetejét tetszőlegesen díszítjük.
2012. január 30., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon szépen sikerült a tortád, és ahogyan olvasom nektek is nagyon bejött az íze.
Nagyon szép a tortád és igen finom lehet! Nagyon szépen díszitetted !
Nagyon finom lehet!
Hű, de guszta ezzel a finom lágy krémmel!
Gyönyörű torta lett és tuti megenném, ha megkínálnál! :))
PiciJuci, bejött, nagyon!
Éva, Vicuska, Marisz, csak ajánlani tudom, finom nagyon!
Barbi, várlak szeretettel, készítem is a következő adagot!
Megjegyzés küldése