Elkészítése:
Először is lecsót készítünk. Kockára vágott füstölt szalonnát megolvasztunk, hagymát és paprikát adunk hozzá, sózzuk, majd beletesszük a paradicsomot. Összefőzzük. Ha kész annyi tojást ütünk bele, hogy formálható sűrűségű legyen.
Kiveregetjük a szeletekre vágott rostélyosokat. Betöltjük a lecsóval, henger alakúra formázzuk, sózzuk.
Lisztbe forgatjuk, kevés olajban vagy zsírban elősütjük. Ugyanebben a zsiradékban pörköltalapot készítünk: apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztunk, majd a tűzről levéve fűszerpaprikát teszünk bele, felengedjük vízzel. Ebben megpároljuk a rostélyosokat, zöldpaprikát és paradicsomot adunk hozzá.
Ha megfőtt a rostélyosokat kivesszük a pörköltalapból, tejfölös habarással sűrítjük.
Tálaláskor rézsutosan szeleteljük, leöntjük a mártással, vajas galuskával tálaljuk.
A készítés során egyszerűbb formázási mód, ha alufóliába csomagoljuk a betöltött rostélyosokat, ebben az esetben az elősütést nem tudjuk alkalmazni, viszont így a husiból nem folyik ki a töltelék.
4 megjegyzés:
Nekem tetszik!!!
Még sosem készítettem ilyet, szerintem nem is ettem, de istenien néz ki a tiéd. Jó szaftos, szívesen megkóstolnám)
Én ezt igen szeretném!!! Sosem ettem, meg kell jegyezzem magamnak!!! :)
Köszönöm lányok, mindenkinek ajánlom, aki még nem kóstolta!
Megjegyzés küldése