2012. március 19., hétfő

citromos szelet

Állítólag az ember ízlése 7 évente változik. Régebben nálam a citrom csak a teával párosult. Sütivel semmiképp. Aztán "beköltözött" a pocakomba a nagyobbik lányom, azt hiszem ez volt a fordulópont. Először csak citrom fagyi, aztán minden ami citromos! Panna "kiköltözött", de az én citrom rajongásom megmaradt.
Az egyik kedvenc sütim lett a citromos szelet:
6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tésztába sütés előtt keverjünk bele egy citrom reszelt héját is.
Ha kihűlt a piskótalap, kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet, a hozzávalók:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor / főzős
kb. 10 dkg kristálycukor
2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, sűrű krémmé főzzük, ízlés szerinti cukorral édesítjük.
A vajat a porcukorral, a citrom levével és héjával kihabosítjuk.
A kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Betöltjük a piskótalapot, a hűtőbe tesszük dermedni, majd szeleteljük.






8 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ez a recept nagyon tetszik!

Édeskonyha írta...

Guszta is, nem csodálom hogy nagy kedvenc :) Recept mentve.

Okki írta...

Nagyon guszta! :)
Kipróbálandó, köszi a receptet!

Barbi írta...

Nem csodálom, hogy rajongsz érte, már a látványtól és a citrom szótól beindult a nyálelválasztásom! Mutatós sütemény! Milyen édes név a Panna! :))

Éva írta...

Nagyon guszta finom lehet ! Imádom én is a citromos süteményeket!

Vicuska írta...

Nagyon megnyerő süti!!!

marcsis írta...

Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat! :)

Csilla írta...

Nagyon tetszik, mentettem a receptet, köszi! :)

Related Posts with Thumbnails