2010. október 5., kedd

feketeerdő - torta

Nemrég szülinapi zsúr volt nálunk. Panna lányunk hatodik szülinapját ünnepeltük ovis barátok körében.
Bevállaltam az összes süti és a torta megsütését is. Nem is számítottam arra, hogy ennyire jól veszem az akadályt. Elkészült minden időben. És még sikert is arattam az "őszintén kimondok mindent" ovisok körében.
A délután -egyik- fénypontja a torta volt.
Feketeerdő.
Kakaós piskótalap az alapja.
A sima piskótalap elkészítése ITT ! Mivel most kakaós lapra van szükségünk a liszttel együtt keverjünk a tésztába két nem púpozott evőkanálnyi kakaóport, természetesen a keserű fajtából, nem az instant, cukrozottból.
Ha kihűlt a tortalap háromfelé vágjuk.
A töltelék és a díszítés hozzávalói:
1 üveg meggybefőtt, a levére is szükség van
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
6 dkg cukor

7 dl tejszín
2 evőkanál zselatin
2 evőkanál cukor

csokiforgács

A meggybefőtt levét a vaníliás pudingporral és a 6 dkg cukorral sűrű krémmé főzzük állandóan kevergetve. Ha kész, levéve a tűzhelyről azonnal beleforgatjuk a meggyet -egy pár szemet hagyjunk meg a torta díszítéséhez! Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük a 2 evőkanál cukorral, majd a 2 evőkanál zselatint fél dl langyos vízben állandóan keverve addig melegítjük, míg teljesen feloldódik és azonnal, így melegen beletesszük a tejszínhabba apránként elkeverve.
Ennél egyszerűbb megoldás, ha olyan instant zselatinport vagy habfixálót veszünk, amit csak a habhoz kell keverni.
A 3 felé vágott lap alját megkenjük a meggyes puding felével.
A tejszínt habzsákba töltjük, egyenletesen rányomjuk a meggyes pudingra.
Rátesszük a középső lapot. Erre kenjük a maradék meggyes pudingot, szintén tejszínt nyomunk rá.
Rátesszük a felső lapot, tejszínt kenünk rá és körbekenjük a torta oldalát is.
A tetejét csokiforgáccsal, habrózsákkal és meggyel díszítjük.
Az oldalát díszíthetjük vágott mandulabéllel.

Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető!


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails