Imádom a krémleveseket. Gyorsan elkészíthetőek és finomak.
Szerencsére a család is szereti.
A gyerekek pirított kenyérkockával. Minden mennyiségben. Kenyérkockát bőven pirítok, mert ha elfogy a leves elropogtatják "desszertként". Hihetetlen, de ha kiteszem a csokit és a kenyérkockát az utóbbit választják! :)
Szóval krémleves, most cukkiniből:
4-5 db cukkini
2 kiskanál só
3 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 liter húsleves, ennek hiányában víz
1 db hámozott paradicsom
fél kávéskanál cukor
fél kávéskanál bazsalikom
szerecsendió
kakukkfű
bors
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
A cukkinit megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, majd egy szűrőbe téve állni hagyjuk 30 percig, lecsöpögtetjük.
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a cukkinit, a megtisztított, karikára vágott vöröshagymát, fokhagymát.
Fedő alatt takaréklángon 15 percig pároljuk Felengedjük húslével, ennek hiányában a sima víz is megfelel, csak tegyünk bele egy kis ételízesítőt. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Főzzük, amíg minden teljesen puha nem lesz. A tűzről levéve összeturmixoljuk, "összebotmixeljük", visszatesszük a tűzre.
A tejszínt és a lisztet csomómentesre keverjük.Keverünk hozzá apránként adagolva 2 dl levest, majd a tejszínes keveréket a levesbe öntjük. Forraljuk 2 percig.
Pirított kenyérkockával vagy fenyőmaggal tálaljuk.
2010. november 7., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése