Már annyit hallottam róla, rengeteg receptet szereztem, de most készítettem először sütőtök levest.
Cselnek szántam, mert a lányaim sütve nem szeretik a sütőtököt. Gondoltam a levest minden formában szeretik, még ha sütőtökből van is. Nem mondom, hogy a kedvenc levesük lett, de a célt elértem, a sütőtök a benne található hasznos vitaminokkal a pocijukba került.
Nem titkolom, a lányaimnak volt kitől örökölniük a "nem szeretem a sütőtököt" tulajdonságot, én sem vagyok odáig érte. Arra pedig végképp nem gondoltam, hogy levesnek elkészítve még finom is. Mert az.
A hozzávalók: - 1 kg sütőtök
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 2-3 szem burgonya
- 2 dl tejszín
- fűszerek: só, bors, szerecsendió
- olívaolaj
- tálaláshoz: pirított kenyérkocka, pirított tökmag,sajt, esetleg kék sajt
A hagymát megtisztítom, finomra vágom. Egy kevés olívaolajon megfonnyasztom, beleteszem a megtisztított, kockára vágott sütőtököt és a burgonyát. Annyi vízzel felöntöm, hogy bőven ellepje, pici sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Teljesen puhára főzöm.Turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük, belekeverjük a tejszínt, fél percig forraljuk.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockával, tökmaggal, sajtos krutonnal, kék sajttal.
2010. november 23., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése