2011. május 21., szombat

rizses-epres szelet

Tombol az eperszezon! Imádom, amikor még gyerek voltam a kertben termett, minden reggel azzal kezdtem a napot, hogy leettem a megérett szemeket. Most már a piacot járjuk a finomságért.
Elég ritkán készítek epres sütit, mire nekilátnék elfogy az eper.
Ma sikerült ipari mennyiséget hozni a piacról. Az elkövető anyukám volt, aki épp nálunk hétvégézik, így időm is volt sütit sütni, sőt blogot írni.

Először is piskóta lapot sütünk.
Aztán elkészítjük a rizses tölteléket. Egy 3 dl-es pohárnyi rizst szűrőben megmosunk, egy lábasban 1 dl vízzel feltesszük főni. Ha elfőtt a víz, hozzáöntünk 3 dl tejet, ha ezt is magába szívta még kb. 3 dl tejet öntünk hozzá, puhára főzzük a rizst. Ha kész a rizs egy csomag vaníliás cukrot, fél citrom reszelt héját, ízlés szerinti kristálycukrot keverünk hozzá. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverünk 2,5 dl tejszín habfixálóval vagy zselatin fixel felvert habját.
Rákenjük a kihűlt piskóta lapra a rizses tölteléket, rátesszük a megmosott, kettévágott eperszemeket.
Egy csomag tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítünk, az eperre csurgatjuk.
Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed teljesen a zselé a tetején, majd szeleteljük és megesszük.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy rátaláltam a blogodra.
Én is szeretem az epret. Finom lehet a süti.
Üdv: Zsófi

marcsis írta...

Én örülök, hogy rám találtál!
A kisebbik lánykám is Zsófi :)

Marcsi

Névtelen írta...

Szép neve van...
:)))

Related Posts with Thumbnails