A nagy nyári melegeket a gyümölcslevesnek és a rebarbara levesnek köszönhetően vészeljük át.
Kánikula idején mindig van a hűtőben valamelyik.
Most épp gyümölcsleves, amely rádöbbentett milyen igényes lett az én nagylányom a gasztronómia területén.
Ebédidő-gyertek lányok, itt a leves!- kiáltottam. Panna asztalhoz ül, néz és néz, majd megszólal: semmi tejszínhab, de még egy mentelevél sincsen?!
Tejszínhab volt, de mentalevél tényleg nincs, holnap szerzek....tényleg!
A recept:
A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Nálunk általában meggy-alma-barack trióból készül, de tehetünk bele szilvát, körtét, cseresznyét is.
Ha befőttből készítjük a levével együtt "mehet a levesbe".
Amikor minden gyümölcs a fazékba került felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, beleteszünk egy citrom karikát, forraljuk.
Közben 1 csomag főzős vaníliás pudingport kikeverünk fél liter tejjel, ha majdnem megfőttek a gyümölcsök 2 dl levet merünk a forró léből, apránként a pudinghoz keverjük, majd beleöntjük a levesbe, ha kevés lenne a lé rajta, önthetünk még bele tejet. Forraljuk, ízlés szerint cukrozzuk. Lehűtve tálaljuk, természetesen a tejszínhab és a mentalevél nem hiányozhat róla!
2011. június 23., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nahát...szinte ugyanúgy csináljuk :)), csak annyi a különbség, hogy te több pudingport raksz bele...ezekután én is majd így csinálom. Norbi egy hatalmas tányérral megevett belöle tegnap délután uzsira.
Nálunk a mentalevél és a tejszínhab elmaratt :)
Nálunk is imádják a lányok!
Majd reklamál a Norbi is!!!
Megjegyzés küldése