A receptet Ágnes gasztroblogján láttam, igazi rapidvacsi, vagy rapidebéd.
Tudtam, hogy sikert fog aratni, hiszen kicsit "palócleveses", ami, mint tudjuk finom.
Igazából Ági mindent leírt részletesen, nem változtattam a recepten semmit, csak muszáj ide is leírnom, mert családi kedvenc lett belőle.
Tehát:
1-2 fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, kevés olajon megfonnyasztjuk, pirospaprikát szórunk bele, kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a megtisztított, kockára vágott húst (készülhet csirkéből, pulykából, sertésből), sózzuk, belevágunk egy zöldpaprikát és egy paradicsomot. Amikor majdnem puha a husi, beletesszük a mélyhűtött zöldbabot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha minden megfőtt tejfölös habarással sűrítjük, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Tálalható rizzsel, tésztával és galuskával. Nálunk az utóbbi lett az aranyérmes.
2011. június 30., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
De jó! Tényleg nagyon szeretjük mi is, a csikós tokány mellett ez a másik, amiből sosem hagynak a lányok se maradékot a tényérjukon.
Én meg most elhatároztam, hogy megsütöm az egyszerűbb sütijeidet szépen sorban egymás után. :-))
Ági
Tényleg családi kedvenc lett! Köszönjük a receptet!
Csak nem megint sütisütő "tábort" szervezel a lányoknak idén is?!
Marcsi
Megjegyzés küldése