A lányaim szerint, amihez van vaníliasodó, az csak jó lehet.
Ehhez a sütihez van, sőt még szilva is, ami szintén kedvenc!
A süti tésztája nagyon egyszerű, a "csak összekeverem" kategóriába tartozik.
Hozzávalók.
3 db. tojás
1 bögre natúr joghurt
0,5 bögre kristálycukor
1 bögre liszt
fél csomag sütőpor
A tojásokat, a joghurttal és a cukorral habosra keverjük. Jól keverjük ki, egész addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Nekem van egy mini-kuglóf szilikon sütőformám, 6 darabos, ebbe öntöm a tésztát, de megfelelő a szuflé forma is.
A kikevert tésztát beletesszük a formánkba, 180 fokon sütjük, kb fél óra alatt sül meg.
Elkészítjük a karamellizált szilvát: az 5-6 darab megmosott, kimagozott szilvát cikkekre vágjuk, 1-2 evőkanál margarint megolvasztunk, beletesszük a szilvát, 2 evőkanál kristálycukrot, egy kávéskanál fahéjat, nagy lángon, folyamatos keverés mellett karamellizáljuk.
Elkészítjük a vaníliasodót is:
hozzávalók:
1 liter tej
4 tojás sárgája
6-8 evőkanál kristálycukor-ízlés szerint
2 púpozott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor vagy egy fél vaníliarúd
A tejet a vaníliával feltesszük forrni. Közben kikeverjük a tojások sárgáját a liszttel és a cukorral, a meleg tejjel felhígítjuk, majd beleöntjük a felforrt tejbe, lassú tűznél kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
Ha minden kész, már csak a tálalás van hátra - na és az evés!
A tésztára vaníliasodót teszünk, majd a szilvával díszítjük.
2011. augusztus 3., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
A lányaidnak maximálisan igazuk van.
Ez a süti pedig a maga egyszerűségben tökéletes!!
szinte érzem a karamellizálódó-fahéjas szilva illatát...........mennyei:)
Megjegyzés küldése