2011. szeptember 16., péntek

karamell krémes piskóta

Ígértem egy karamell krémet a bonbonos bejegyzésemnél.
Sima egyszerű piskótatésztát szoktam megtölteni vele és most már a bonbonokat természetesen.
A piskótatekercsként, tortakrémként vagy két piskótalap közötti krémként, mondhatnám tetszés szerint felhasználható.
Én -még hétfőn- tortaformát sütöttem a hétvégéről megmaradt krémhez, ami sülhetett volna még öt percet, de szülői értekezletre szaladtam...
A krém hozzávalói:
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
10 dkg liszt
A tej felét kikeverjük a liszttel, a másik felét megmelegítjük.A cukrot edénybe öntve, lassú tűzön felolvasztjuk, sötétbarnára karamellizáljuk. Beleöntjük a megmelegített tejet. Ezt óvatosan, apránként tegyük, mert a cukor felfut, habosodik. Addig melegítsük, amíg fel nem oldódik a karamell. Majd egy merőkanál forró karamellás tejet apránként a lisztes tejhez keverünk, hőkiegyelítünk és lassan öntve belekeverhetjük a lisztes tejet a karamellhez. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha habosabb krémet szeretnénk, akkor a kihűtött krémhez keverjünk
10 dkg margarint és
2 dl kemény habbá vert tejszínt. Habfixálót keverjünk a tejszínbe, hogy ne essen össze.


4 megjegyzés:

Petra írta...

Karamellkrém...Hmmm. Isteni finoman hangzik. El is mentem a receptedet, köszi. :)))

Éva írta...

Nagyon finom lehet! Ezt tetted a bonbonba is?

marcsis írta...

Tényleg finom! :)
Igen Éva, a bonbonban a margarin és tejszínmentes változatban ez a krém volt.

marisz57 írta...

Ez a karamellkrém igen elnyerte a tetszésemet!

Related Posts with Thumbnails