2011. november 24., csütörtök

csőben sült zöldbab karajon

Szeretem és a család is szereti a csőben sülteket.
Könnyen elkészíthető, sokféleképpen variálható.
A hús lehet karaj csont nélkül, csirkemell vagy pulykamell.
A zöldség rá karfiol, brokkoli vagy zöldbab. Ja és majdnem elfelejtettem spárgaszezonban spárga.

A hozzávalók:
6-8 szelet karaj -vagy ízlés szerint csirke-, pulykamell
40 dkg zöldbab
kevés olivaolaj a sütéshez
grillfűszer

15 dkg reszelt sajt
A besamelmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4-5 dl tej

szerecsendió
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel bedörzsöljük, rövid ideig pihentetjük.
A zöldbabot -vagy az ízlés szerinti zöldséget- sós vízben megfőzzük.
Elkészítjük a besamelmártást: a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk, majd apránként felöntjük a megmelegített tejjel. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk.
A húst kevés olívaolajon , vagy grilllsütőn, rostlapon megsütjük.
A hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a zöldséget, bevonjuk besamelmártással, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, sütőbe tesszük, addig amíg ráolvad, megpirul a tetején a sajt.
Tálalhatjuk párolt rizzsel, hasábburgonyával, burgonyapürével.
Még a köret is ízlés szerint variálható! :)






5 megjegyzés:

Barbi írta...

Húú a mindenit, ez aztán jól néz ki!!! Mentem gyorsan nehogy elfelejtsem! :) Köszi!

Éva írta...

Guszta, nagyon finom lehet!

trollanyu írta...

Nagyon guszta:) Nálunk is mindenki szereti, mindenféle formában:)

Petra írta...

Nagyon tetszik ez az ötlet! Rendkívül finom és gusztusosan tálaltad. :)

marcsis írta...

Köszönöm mindenkinek!
Tényleg finom, úgyhogy aki még nem próbálta ajánlom!

Related Posts with Thumbnails