Olasz ismerősöm olasz apukájának olasz almatorta receptje.
Leírom az eredeti receptet, de bevallom én "magyarosítottam" és az eredeti tészta receptje helyett egyszerű piskótatésztát készítek.
A hozzávalók:
8-10 db alma
ízlés szerint kristálycukor, vaníliás cukor, fahéj
A tésztához:
12 db tojás
4 dl kristálycukor
1 csomag sütőpor
4 dl liszt
1 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, a magházat magház kiszedő segítségével eltávolítjuk. Az almákat tortaformába tesszük, egymás mellé. A tetejét megszórjuk kristálycukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Ha megsült ráöntjük a tetejére a tésztát: a tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet, sütőport, olajat és vaníliás cukrot.
Visszatesszük a sütőbe, ha készre sült kifordítjuk a formából.
Tálalásnál adhatunk hozzá csokiöntetet, de magában is nagyon finom.
Engem mindig elrettent a 12 darabos tojás-mennyiség, úgyhogy általában 5 darab tojásból készült piskóta kerül a megsült almákra.
2011. november 23., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Nagyon finom lehet , guszta !
Nagyon jól néz ki:) Puha lesz az alma a sütiben, mire kész van? Csak mert így egyben még nem próbáltam készíteni.
Nagyon finom lehet. :)
Jól néz ki! Mentem a rfeceptet, hogy én is elkészíthessem majd jövő nyáron, ha olasz vendégünk jön. Két hete volt itt, kár, hogy akkor még nem ismertem ezt az almatortát.
Éva,Petra köszönöm!
Trollanyu! Igen, puha lesz az alma, így egészben is!
Marisz, kíváncsi leszek az olasz véleményre! :)
Imádom a sült almát..huu de finom lehet.
Nemkellett volna kicsit se megmasitani a receptet azzal h az eredeti teszta helyett piskotat irni bele
Szia!
Az eredeti olasz receptet írtam le, csak amikor én készítem nem mindig a 12 tojásos tésztával öntöm le az almákat, hanem egy egyszerű 4-5 tojásos piskótatésztával.
Ezért írtam így :"Leírom az eredeti receptet, de..."
Lehet, hogy átírom ezt a részt, ne legyen félreérthető :)
Most nézem a recept végén is írom, hogy miért is szoktam piskótatésztával helyettesíteni az eredetit :)
Megjegyzés küldése