2011. november 23., szerda

olasz almatorta

Olasz ismerősöm olasz apukájának olasz almatorta receptje.
Leírom az eredeti receptet, de bevallom én "magyarosítottam" és az eredeti tészta receptje helyett egyszerű piskótatésztát készítek.

A hozzávalók:
8-10 db alma
ízlés szerint kristálycukor, vaníliás cukor, fahéj
A tésztához:
12 db tojás
4 dl kristálycukor
1 csomag sütőpor
4 dl liszt
1 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, a magházat magház kiszedő segítségével eltávolítjuk. Az almákat tortaformába tesszük, egymás mellé. A tetejét megszórjuk kristálycukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Ha megsült ráöntjük a tetejére a tésztát: a tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet, sütőport, olajat és vaníliás cukrot.
Visszatesszük a sütőbe, ha készre sült kifordítjuk a formából.
Tálalásnál adhatunk hozzá csokiöntetet, de magában is nagyon finom.

Engem mindig elrettent a 12 darabos tojás-mennyiség, úgyhogy általában 5 darab tojásból készült piskóta kerül a megsült almákra.





9 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet , guszta !

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) Puha lesz az alma a sütiben, mire kész van? Csak mert így egyben még nem próbáltam készíteni.

Petra írta...

Nagyon finom lehet. :)

marisz57 írta...

Jól néz ki! Mentem a rfeceptet, hogy én is elkészíthessem majd jövő nyáron, ha olasz vendégünk jön. Két hete volt itt, kár, hogy akkor még nem ismertem ezt az almatortát.

marcsis írta...

Éva,Petra köszönöm!
Trollanyu! Igen, puha lesz az alma, így egészben is!
Marisz, kíváncsi leszek az olasz véleményre! :)

Aleda írta...

Imádom a sült almát..huu de finom lehet.

Névtelen írta...

Nemkellett volna kicsit se megmasitani a receptet azzal h az eredeti teszta helyett piskotat irni bele

marcsis írta...

Szia!
Az eredeti olasz receptet írtam le, csak amikor én készítem nem mindig a 12 tojásos tésztával öntöm le az almákat, hanem egy egyszerű 4-5 tojásos piskótatésztával.
Ezért írtam így :"Leírom az eredeti receptet, de..."
Lehet, hogy átírom ezt a részt, ne legyen félreérthető :)

marcsis írta...

Most nézem a recept végén is írom, hogy miért is szoktam piskótatésztával helyettesíteni az eredetit :)

Related Posts with Thumbnails