Eperszósszal vagy tejföllel és porcukorral.
Egyszerű és finom.
Ha ebédre túrógombóc lesz már reggel, persze csak a kávém után összekeverem a hozzávalókat:
1/2 kg túró
3 tojás
2 dl gríz
Keverés után hűtőbe teszem.Minimum egy-két órácskát pihenjen a hűvösön.
Vizet forralunk, pici sóval. A masszából gombócokat formázunk, beletesszük a forrásban lévő vízbe.Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük, majd kihalásszuk őket.
Sokan zsemlemorzsát pirítanak hozzá, én búzadarát szoktam.Olajban lepirítom a búzadarát, majd vízzel felöntöm.5 dl búzadarához kb 6 dl víz kell, lassan, apránként beleöntve.
A kifőzött gombócokat belerakjuk, beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába vagy grízbe és kész.
A nagylányom eperszósszal, a kicsi tejföllel és porcukorral szereti. Mi szülők mindenhogy.
2010. június 24., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése