Baráti összejövetelek kedvence!
A tészta hozzávalói: kb. 70 dkg liszt
1 tojás sárgája
2 kocka margarin, tehát 50 dkg
1 kis doboz tejföl
só
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.
Pihentetés után kinyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjével - bevallom, én ezt gyakran nem teszem, mert a tészta összegyúrásánál elfelejtem szétválasztani a tojást, így az egész a tésztába kerül.A különbség csak annyi, hogy a megsült rudak teteje nem lesz szép fényes.
Reszelt sajtot szórunk rá. Ízlés szerint szórhatunk még a tetejére szezám- vagy köménymagot.
Derelyevágóval rudakat vágunk, sütőpapíros tepsibe tesszük és sütjük.
Nálunk a sajtos-szezámmagos a nyerő!
2010. június 1., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szia! Az kimaradt, hogy hányfokon, meddig kell sütni a sütit. Leírod légyszives?
Szia!
180 fokon, kb 20 perc, de azért figyeld, ha aranysárga színű és teljesen ráolvadt a sajt akkor jó.
Jó sütögetést!
Megjegyzés küldése