Csodafinom ebédünk volt vasárnap!
Köszönjük Trollanyunak, akinél megláttam és megszerettem a receptet.
Rendszeres "vendég" lesz asztalunkon a baconös húsalagút, ezért is írom le ide is a receptet, habár a sok más finomság mellett Trollanyunál is megtalálhatjátok.
Egyszerű, gyorsan kész, mégis különleges.
Semmit nem változtattam a recepten, csak egy kicsit az adagot növeltem, illetve nálunk az étel elnevezése lett más: húsalagút a la Trollanyu.
A hozzávalók:
25 dkg szeletelt bacon
80 dkg darált hús
20 dkg reszelt sajt
3 darab tojás
3 evőkanál liszt
5 evőkanál tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
Az őzgerincformánkat kikenjük olajjal, keresztben belerakosgatjuk a bacon szeleteket.
A tojást a liszttel, a tejföllel, a reszelt sajttal és a petrezselyemmel kikeverjük.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd összekeverjük a tojásos, reszelt sajtos keverékkel.
A húsos tölteléket beleöntjük a baconnel kibélelt formába, majd ráhajtogatjuk a kilógó bacon szeleteket.
Egy tepsire rakjuk a megtöltött őzgerincformákat, 40 percig 180 fokon sütjük, majd kiborítjuk a formából a tepsire a húsalagutakat és még 10-15 percig sütjük, megpirítjuk a tetejét.
Nálunk burgonya püré készült mellé, de ízlés szerint bármilyen körettel tálalható.
Még egyszer köszönjük, gyarapodott a kedvencek listája!
2011. november 7., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon guszta lett! Ezt én is ismerem igazolom hogy nagyon finom csak más neve van az én konyhámban!
Finom, nem bonyolult az elkészítése és mégis olyan kis elegáns szeletkék pihennek a tányéron!
Örülök, hogy ízlett nektek is:) Nagyon jól néz ki, nálunk is mindig sikere van:)
Na tessék, ezt a húsalagutat én is kinéztem! Isteni lehet! Nekem is van egy ilyen baconos rudam, de az ismertebb, ez meg egyedibb, ezért is csaptam le rá! :)
Éva, Vicuska, tényleg nagyon finom, egyszerű és nagyszerű kategória :)
Trollanyu még egyszer köszönjük az új kedvencet!
Barbi, megkerestem, tényleg nálad is van, habár én úgy sem ismertem, de ki fogom próbálni azt a változatot is :)
Megjegyzés küldése